Jimmy Jansson bidrar till det främlingsfientliga bakgrundsbruset

Tommy Fredriksson har sänt oss en insändare som helt enkelt består av ett citat från Eskilstunakommunalrådet Jimmy Janson (S). Vi på eFOLKET är ganska säkra på vad det är som Tommy Fredriksson vill lyfta fram. Nämligen att Jansson understöder intolerans och främlingsfientlighet genom att på ett försåtligt sätt signalera att Sveriges invandrare inte vill arbeta utan istället är och vill vara parasiter. Och att det faktum att så många människor från olika delar av världen faktiskt lär och har lärt sig förstå och tala svenska, enligt Jansson inte är värt att uppmärksammas.

Istället orerar han om vad “väl det minsta som kan krävas” är. Nämligen att man, förutom att skaffa “egen inkomst”, lär sig svenska. Alltså: invandrare vill i allmänhet inte arbeta för sin inkomst och de vill inte lära sig svenska. Ställd inför detta skulle förmodligen Jansson säga att han “inte alls vill dra alla över en kam”. Men det är det han faktiskt gör med sitt försåtliga språkbruk. Han, liksom andra på socialdemokraternas högerkant, påstår att invandrarna utgör ett stort problem och att det han uttrycker i citatet nedan är relevant i problemsammanhanget.

Jimmy Jansson bidrar till det försåtliga, mytbemängda, nationalistiska och intoleranta bakgrundsbruset. Ett brus ur vilket det med jämna mellanrum kliver fram en Anders Behring Breivik.

“Att få inträda i den gemenskap som en av världens bästa välfärdsstater utgör kan knappast stå utan krav på motprestation. Egen inkomst av arbete, förmåga att försörja sin familj och tillräckliga kunskaper i svenska språket är väl det minsta som kan krävas av någon som har ambitionen att börja ett nytt liv i Sverige av världens alla länder.”

–Citatet insänt av
Tommy Fredriksson