Men vad tycker S i Eskilstuna egentligen

Tisdag 13/4 sticker Jimmie Åkesson upp huvudet angående ett eventuellt framtida regeringssamarbete med bland annat moderaterna. Han skruvar nu upp tonläget i samband med att Liberalerna bytte sida och förklarade att de inte vill ha ett organiserat samarbete med SD. Allt enligt Dagens Eko.

Ett annat ”frieri” kommer från Jimmy Jansson, socialdemokratisk profil i Eskilstuna. I ett inlägg i DN-debatt 12/3, ”S+M bör regera ihop för att städa upp Sverige” skriver Jimmy Jansson tillsammans med moderaten Jari Puustinen ett förslag som omringas med ”Let’s make Sverige lagom again!”.

De båda uttrycker att det inte ligger en konflikt i vad deras partier egentligen tycker när de talar om lite hårda nypor blandat med ordning och reda, framtidstro och stabilitet.

Att titta på de nordiska länderna visar på bred samsyn när det gäller skolan, bostadspolitiken eller exempelvis migrationen. Sverige har tappat kompassen och gjort oss extrema i vissa fall och författarna menar att S och M kan föra oss tillbaka till medelvägen.

Sociala klyftor eller att människor ska lämnas åt sitt öde vill de inte se och ger folk anledning till att se eget ansvar blandat med att vi alla hjälps åt. ”En migration som inte är större än att människor kommer i arbete, hittar bostad på samma villkor som andra och som bidrar till samhällsbygget och delar våra gemensamma värderingar.” Engagemang och delaktighet ses som en av flera vägar när det gäller miljö- och klimatpolitik. Energipolitiken ska vara långsiktig och skapa framtida jobb.

Många små partier kostar på, riskerar spretighet när kompromisser får orimliga genomslag och tilliten till demokratin kan urholkas anser de båda.

Att S och M med sin stora erfarenhet och förmåga att fungera som ankare i en fungerande regering kan ge trygghet eftersom de anses värda att kallas statsbärande partier.

De önskar ta sikte på två mandatperioder för att ”städa” och menar att svenska folket inte ropar på vare sig en höger- eller vänstervridning  iSverige.

Ja, händerna på våra hjärtan, solidaritet är ett ord som socialdemokraterna fortfarande håller högt, vad tycker moderaterna egentligen om detta?

Bland annat detta sammantaget ger eFolket frågetecken om hur detta inlägg ses av övriga socialdemokratiska partikollegor i Eskilstuna kommun och skickar frågan till ett antal socialdemokrater – tystnaden är inte total, två svarar att de inte är intresserade av att kommentera, övriga svarar inte alls. Frågan var hur de ser på att om Jimmy Jansson är representativ för socialdemokratin i Eskilstuna, det är inte första gången han sticker ut med kontroversiella åsikter även nationellt.